Brexit fără sfârşit. UE, pregătită să ofere Londrei o nouă amânare, dar premierul Theresa May trebuie să prezinte un plan clar

Miniştrii UE au informat marţi că UE este pregătită să ofere Marii Britanii o nouă amânare privind Brexit, dar Theresa May trebuie să aibă un plan clar privind modalitatea prin care are de gând să obţină ratificarea acordului de ieşire, relatează site-ul agenţiei Reuters.

862 afișări
Imaginea articolului Brexit fără sfârşit. UE, pregătită să ofere Londrei o nouă amânare, dar premierul Theresa May trebuie să prezinte un plan clar

Brexit fără sfârşit. UE, pregătită să ofere Londrei o nouă amânare, dar premierul Theresa May trebuie să prezinte un plan clar

Miniştrii pentru UE s-au reunit marţi la Luxemburg, cu o zi înainte ca liderii celor 27 de state membre să decidă dacă vor acorda Marii Britanii o nouă amânare privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Fără o nouă extindere, Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană vineri, la ora 22.00 GMT, fără un acord pentru Brexit.

Miniştrii pentru Afaceri Europene din Germania, Olanda, Irlanda şi Luxemburg au clarificat că un scenariu de Brexit fără acord trebuie evitat.

„Toată lumea este deschisă la o nouă extindere, dar vor să vadă un plan clar ataşat la acea extindere", a declarat ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney.

„Este în interesul Olandei să evite un Brexit dur şi dacă este nevoie de mai mult timp pentru a evita un Brexit fără acord, atunci vom oferi mai mult timp", a adăugat şi ministrul olandez de Externe, Stef Blok.

„Sper că Marea Britanie va găsi o soluţie pentru a evitat un Brexit fără acord. Sperăm să existe un plan specific, din partea Marii Britanii, despre cum are de gând să evite un Brexit fără acord", a adăugat acesta.

Cu toate acestea, ministrul german Michael Roth a clarificat faptul că Theresa May trebuie să aibă un plan prin care să convingă liderii UE, miercuri, să acord o nouă amânare Brexit.

„Din păcate, trebuie să clarific faptul că acele condiţii impuse nu au atinse", a declarat Roth.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici