Brexit: Publicul britanic are mai multă încredere în UE decât în ​​parlamentul britanic, arată un sondaj

  • Încrederea în parlamentul de la Westminster a scăzut cu 10 puncte la doar 22% de la referendumul pentru Brexit.
  • Deşi popularitatea UE a rămas în urmă faţă de parlament în rândul britanicilor de la începutul anilor 1980, încrederea în Bruxelles a crescut cu şapte puncte, până la 39% de la Brexit.
  • Rezultatele au provenit din analiza a peste 20 de ţări de către Institutul de politici de la King's College London (KCL), ca parte a World Values ​​Survey - una dintre cele mai mari anchete sociale din lume
297 afișări
Imaginea articolului Brexit: Publicul britanic are mai multă încredere în UE decât în ​​parlamentul britanic, arată un sondaj

Brexit: Publicul britanic are mai multă încredere în UE decât în ​​parlamentul britanic, arată un sondaj

O dovadă suplimentară a regretului de Brexit este că doar 24% dintre oameni s-au declarat „fericiţi” de ieşirea Marii Britanii din bloc. Aproximativ 49% au spus că sunt nemulţumiţi de asta.
 
Profesorul Bobby Duffy, directorul KCL Policy Institute a declarat: „Încrederea în parlament s-a redus la jumătate din 1990; suntem printre cele mai puţin probabile dintre cele peste 20 de ţări incluse în studiu să aibă încredere în guvern.”
 
El a adăugat: „Încrederea noastră în UE a revenit şi după Brexit, iar acum este mult mai probabil să avem încredere în ea decât propriul nostru parlament şi guvern”.
 
Potrivit The Independent, deputatul conservator principal, David Davis, a declarat pentru The Guardian că schimbarea a rezultat din „disputa plângătoare, neplăcută, ticăloasă” în parlament din ultimii ani cu privire la Brexit. Fostul secretar pentru Brexit a spus că tabloidele au încetat „să mai lovească Bruxelles-ul tot timpul”.
 
Urmează comentariile preşedintelui Office for Budget Responsibility (OBR), Richard Hughes, care a spus că impactul Brexit-ului asupra economiei Marii Britanii este de aceeaşi „magnitudine” ca şi pandemia de Covid şi criza preţurilor la energie.
 
Produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii va fi cu 4% mai mic decât dacă ţara ar fi rămas în UE, a confirmat şeful organului de supraveghere fiscal al guvernului.
 
KCL a spus că cele mai recente rezultate arată o împărţire clară a opiniilor, generaţiile de dinainte de război (34%) şi aşa-zişii baby boomers (28%) sunt mai susceptibile de a avea încredere în parlament, iar tinerii mileniali (17%) şi Gen X (19%) sunt mai puţin probabil să o facă.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici