Britanic ţinut în viaţă timp de 68 de zile, motiv de mândrie naţională. Vietnamul salvează statistica de zero morţi de Covid-19

Un pilot scoţian în vârstă de 43 de ani, cu o formă gravă de Covid-19, a fost salvat de medicii din Vietnam, după ce a petrecut 68 de zile cuplat la un ventilator. El a fost menţinut la aparate o perioadă mai lungă de timp decât oriunde în lume.

2164 afișări
Imaginea articolului Britanic ţinut în viaţă timp de 68 de zile, motiv de mândrie naţională. Vietnamul salvează statistica de zero morţi de Covid-19

Sursa FOTO: Viet Nam Government Portal

"Dacă aş fi fost aproape oriunde altundeva pe planetă, aş fi mort. Ar fi comutat întrerupătorul după 30 de zile", a afirmat Stephen Cameron de pe patul său de spital. Britanicul a fost internat într-un spital din oraşul Chi Minh, fără prieteni apropiaţi sau familie, scrie BBC.

Pentru Vietnam, cazul britanicului este motiv de mândrie naţională întrucât, prin salvarea sa, ţara rămâne cu un bilanţ alb al morţilor de Covid-19. Cameron a fost ultimul pacient bolnav de Covid-19 internat într-o unitate de terapie intensivă din Vietnam.

Ţara asiatică, care are peste 95 de milioane de locuitori, mai mult decât Germania, a avut doar câteva sute de cazuri confirmate şi nicio moarte înregistrată. Cu un caz atât grav şi de rar, fiecare detaliu al recuperării sale a fost relatat în ziare naţionale şi la jurnalele de ştiri TV.

Zeci de specialişti în terapie intensivă din Vietnam au susţinut periodic conferinţe pentru a discuta despre starea lui Cameron căruia, la un moment dat, îi dădeau 10% şanse de supravietuire. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici