Britanicele sunt forţate să se prostitueze pentru a-şi plăti chiria

  • Prostituţia voluntară, deşi este legalizată în multe ţări europene, este încă considerată o profesie "ruşinoasă" de către conservatori şi bigoţi.
  • Multe femei vulnerabile din Marea Britanie apelează la munca de escortă pentru a-şi plăti chiria şi costurile de bază, avertizează organizaţiile caritabile.
  • Nivelul de trai din Londra a scăzut după pandemia devastatoare de coronavirus, criza energetică şi procesul de Brexit.
  • Organizaţiile caritabile susţin că persoanele care se apucă de prostituţie pot deveni victime ale unor abuzuri şi ar putea ajunge exploatate de proxeneţi.
2377 afișări
Imaginea articolului Britanicele sunt forţate să se prostitueze pentru a-şi plăti chiria

Imagini generate cu Bing AI. Nu sunt fotografii cu persoane reale

Femeile din Marea Britanie sunt din ce în ce mai forţate să se apuce de prostituţie din cauza crizei şi creşterii costului traiului pe fondul înrăutăţirii situaţiei economice în urma pandemiei de coronavirus, crizei energetice şi Brexitului. 

I se mai spune şi „sex pentru supravieţuire” sau "chirie sexuală".

Organizaţiile caritabile avertizează că costurile în creştere ale traiului, asociate cu ani de subfinanţare, ar putea determina femeile, inclusiv cele cu traume şi probleme de sănătate mintală, să apeleze la prostituţie pentru a-şi plăti chiria şi taxele, dar şi pentru a-şi acoperi costurile pentru nevoile de bază.

"Chiria sexuală"  presupune ca femeile să ceară sex în schimbul unei reduceri la preţul chiriei sau chiar amânarea plăţii, transmite The Guardian

Pe măsură ce condiţiile economice se înăspresc, multe femei vulnerabile ar putea ajunge abuzate şi exploatate de proxeneţi.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei de caritate a declarat: „Criza costului vieţii este un factor, iar  cei deja vulnerabili se confruntă cu o exploatare considerabilă. Există o lipsă de finanţare guvernamentală pentru a sprijini nevoile femeilor, iar organizaţiile de caritate se luptă pe măsură ce veniturile lor se reduc, cheltuielile cresc şi se confruntă cu mai multe solicitări la serviciile lor”.

Latin American Women's Aid a înregistrat mai multe cazuri de prostituţie voluntară în ultimele luni care au implicat femei solicitante de azil.

Într-unul dintre cazuri, o femeie  britanică a cunoscut un bărbat care i-a promis că îi va oferi cazare, dar a fost abuzată sexual în timp ce dormea.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Exploatarea prin „chirie sexuală” este deja ilegală în temeiul Legii privind infracţiunile sexuale. Guvernul a lansat recent un apel public pentru încetarea acestei tendinţe profund dăunătoare.. Ne angajăm să oprim toate formele de violenţă şi intimidare împotriva femeilor şi fetelor, inclusiv abuzul domestic. În timp ce finanţăm direct organizaţii de caritate pentru a ajuta victimele să iasă din relaţiile abuzive, vom investi peste 230 de milioane de lire sterline prin planul nostru de combatere a abuzului domestic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici