British Petroleum a început să recupereze câte 5.000 de barili de ţiţei pe zi

Grupul petrolier britanic British Petroleum (BP) a dat asigurări, joi, că a început se recupereze câte 5.000 de barili de petrol pe zi, din puţurile din Golful Mexic, admiţând pentru prima dată că scurgerea are o amploare mult mai mare decât anunţase.

35 afișări
Imaginea articolului British Petroleum a început să recupereze câte 5.000 de barili de ţiţei pe zi

British Petroleum a început să recupereze câte 5.000 de barili de ţiţei pe zi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al BP, Mark Proegler, a declarat că grupul a început să recupereze şi aproximativ 425.000 de metri cubi de gaze pe zi, faţă de 400.000 de metri cubi, cât anunţase anterior.

Grupul afirmase în aceeaşi zi că reuşea să pompeze aproximativ 3.000 de barili de petrol care se scurg zilnic în Golful Mexic, cu ajutorul dispozitivului submarin instalat la sfârşitul săptămânii.

Până în prezent, BP, ce exploata platforma petrolieră care a produs o maree neagră în largul coastelor americane, a afirmat întodeauna că doar 5.000 de barili, adică aproximativ 800.000 de litri de ţiţei, se scurgeu zilnic din puţuri, în pofida faptului că oamenii de ştiinţă au arătat că această estimare era subevaluată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici