British Petroleum: Rezultatele testului asupra puţurilor din Golful Mexic sunt "încurajatoare" - VIDEO

Compania BP s-a declarat, vineri, "încurajată" de rezultatele obţinute până în prezent în cadrul unui test crucial asupra puţurilor de petrol din Golful Mexic, prin care urmăreşte să stabilească dacă scurgerile de ţiţei pot fi oprite, a anunţat un reprezentant al grupului britanic.

32 afișări
Imaginea articolului British Petroleum: Rezultatele testului asupra puţurilor din Golful Mexic sunt "încurajatoare" - VIDEO

British Petroleum: Rezultatele testului asupra puţurilor din Golful Mexic sunt "încurajatoare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatele sunt încurajatoare", a declarat Kent Wells, vicepreşedintele gigantului petrolier, în legătură cu testul, care a permis British Petroleum (BP) să oprească scurgerile de petrol care au avut loc în ultimele trei luni în Golful Mexic.

British Petroleum a început acest test joi, în vederea evaluării rezistenţei puţurilor care au produs cea mai importantă maree neagră din istoria Statelor Unite, provocată de o explozie, la 20 aprilie, urmată de scufundarea platformei Deepwater Horizon în largul coastelor statului Louisiana (sud).

Această operaţiune are ca scop, prin măsurarea presiunii, să verifice dacă puţurile pot fi sigilate fără riscul producerii unor noi scurgeri în alte porţiuni ale instalaţiei.

"Presiunea continuă să crească (...), ceea ce corespunde cu analizele inginerilor (din cadrul) British Petroleum", a precizat Kent Wells.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici