Bulevardul Champs-Elysee din Paris, transformat timp de două zile în zonă rurală - VIDEO

Bulevardul Champs-Elysee din Paris a fost transformat duminică de dimineaţă în zonă rurală, cu grâu, rapiţă, viţă-de-vie, bananieri, în cadrul unei vaste acţiuni a agricultorilor, care încearcă să-i atragă pe orăşeni.

298 afișări
Imaginea articolului Bulevardul Champs-Elysee din Paris, transformat timp de două zile în zonă rurală - VIDEO

Bulevardul Champs-Elysee din Paris, transformat timp de două zile în zonă rurală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de agricultori au muncit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul acestei acţiuni, intitulate "Capitala Natură", care va dura până luni seara.

Acelaşi creator de "artă stradală", Gad Weil, a creat, cu 20 de ani în urmă, scena "Marele Seceriş", cu ocazia căreia, Champs-Elysee, considerat "cel mai frumos bulevard din lume", a fost transformat într-un vast câmp de grâu, pentru a fi secerat.

De această dată, pe o lungime de 1,2 kilometri, de la Piaţa Etoile şi până la rondul Champs-Elysee, tot bulevardul a fost acoperit cu vegetaţie. Organizatorii au instalat, într-o ordine foarte bine stabilită, 8.000 de parcele de teren, de 300 de kilograme fiecare. Aproximativ 18.000 de metri pătraţi au fost acoperiţi cu rumeguş de lemn de culoare roşie, desenând o potecă între terenuri.

Circulaţia rutieră a fost oprită pe bulevard, aici fiind aşteptate, în vizită, două milioane de persoane.

Accesul este gratuit, dar vizitatorii vor avea ocazia să cumpere numeroase specialităţi alimentare din regiunile franceze.

Video stirileprotv.ro

Această acţiune a fost organizată în contextul în care sectorul se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din ultimele decenii.

Afectaţi de preţul scăzut de producţie şi de diminuarea ajutoarelor europene, agricultorii, dar mai ales tinerii care au contractat credite pentru a se instala, sunt îngrijoraţi cu privire la viitorul lor.

Guvernul a lansat un plan de susţinere, în valoare de 1,8 miliarde de euro pentru împrumuturi şi de 650 de milioane de euro pentru ajutoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici