Bulgaria: Bilanţul deceselor în urma unui val de autoincendieri a ajuns la şase

Un bulgar în vârstă de 47 de ani care a încercat miercuri să se sinucidă prin autoincendiere a decedat vineri din cauza rănilor, bilanţul victimelor unui val de autoincendieri în Bulgaria, începând din februarie, ajungând la şase morţi, a anunţat Spitalul Smolian (sud).

360 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Bilanţul deceselor în urma unui val de autoincendieri a ajuns la şase

Bilanţul deceselor în urma unui val de autoincendieri în Bulgaria a ajuns la şase

Veţislav Kozarev a fost spitalizat într-o stare gravă, cu arsuri pe 85% din suprafaţa corpului. Potrivit poliţiei. "motive personale" se află la originea acestui act de disperare.

Bulgaria se confruntă cu un val de tentative de autoincendiere care a însoţit o mişcare de protest faţă de sărăcie şi corupţie, în februarie şi martie.

În total, şapte bulgari, potrivit poliţiei, au încercat să se sinucidă în acest fel, de la declanşarea crizei. Unul singur a supravieţuit.

Trei dintre ei aveau revendicări de natură politică, ceilalţi fiind disperaţi din cauza sărăciei şi lipsei perspectivei atât pentru ei, cât şi pentru familiile lor.

Bulgaria a fost afectată de aceste manifestaţii, uneori violente, provocate de o creştere a valorii facturilor la electricitate şi care s-au orientat, ulterior, împotriva sărăciei şi corupţiei elitei politice. Proteste de stradă l-au determinat pe premierul conservator Boiko Borisov să demisioneze, la 20 februarie.

Alegeri legislative anticipate sunt prevăzute la 12 mai. Sondajele îl prezintă pe Borisov drept câştigător, dar fără o majoritate guvernamentală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici