Bulgaria deschide sezonul turistic la 1 mai. Strategie de pandemie: nopţi gratuite

  • Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul turistic începând cu data de 1 mai şi a lansat şi regulamentul pentru funcţionarea hotelurilor în pandemie.
  • Turiştii vor primi şi stimulente constând în nopţi gratuite, iar strategia de intrare în ţară ar putea include fie vaccinul, fie testarea.
2136 afișări
Imaginea articolului Bulgaria deschide sezonul turistic la 1 mai. Strategie de pandemie: nopţi gratuite

Bulgaria, strategie pentru turism

Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul turistic începând cu data de 1 mai şi a lansat regulamentul pentru funcţionarea hotelurilor în pandemie, unii hotelieri oferind nopţi gratuite, potrivit Travel Planner.

Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele trei posibilităţi de intrare în Bulgaria: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, aşa cum a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanţul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Preţul mediu pentru o vacanţă la un hotel cu servicii bune şi cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru 2 adulţi, iar acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

Cel mai exclusivist hotel din cadrul cadrul lanţului HVD şi unul dintre cele mai exclusiviste din Bulgaria este Reina del Mar, unde tariful ajunge la 220 euro pe noapte pentru 2 adulţi cu servicii premium all inclusive. Cel mai ieftin hotel din lanţ este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru 2 adulţi, cu servicii all inclusive.

Preţurile includ reduceri între 30% şi 35% şi, în plus, o noapte gratuită pentru turiştii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paşte/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilităţile incluse în preţ. În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanţele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena şi Nisipurile de Aur.

În ceea ce priveşte măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toţi angajaţii aflaţi în locuri publice închise în care servesc sau interacţionează cu turiştii, sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie de unică folosinţă sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare şi de ieşire ale turiştilor nu se amestecă între ele şi se recomandă o distanţă de minim 1,5 metri între turişti. Dacă se suspectează o infecţie cu coronavirus, oaspete este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocaţi 20 de metri pătraţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici