Bulgarii sunt obligaţi să poarte măşti în locurile publice. Anunţul făcut de guvernul de la Sofia

Guvernul bulgar a introdus obligavitatea purtării măştilor sanitare în locurile publice, începând de duminică până pe 26 aprilie.

606 afișări
Imaginea articolului Bulgarii sunt obligaţi să poarte măşti în locurile publice. Anunţul făcut de guvernul de la Sofia

Bulgarii sunt obligaţi să poarte mască în locurile publice. Anunţul făcut de guvernul bulgar

 

Anunţul a fost făcut de guvernul bulgar, relatează presa, iar persoanele care nu vor respecta această măsură vor primi amezi foarte dure. Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie.
 
Cu o populaţie majoritar ortodoxă, bulgarii sărbătoresc duminică Sărbătoarea Floriilor şi peste o săptămână Paştele. Bisericile vor rămâne deschie în această perioadă.
 
Primul caz de Covid-19 a fost depistat în Bulgaria pe 8 martie, la aproape două săptămâni după România. Bulgarii erau în plină epidemie de gripă, aşa că mai multe şcoli din ţară erau deja închise. Toate unităţile şcolare au fost închise odată cu declararea stării de urgenţă, pe 13 martie, la cinci zile după înregistrarea primului test pozitiv, când erau 23 de cazuri.
 
România a înregistrat primul caz de Covid-19 pe 26 februarie. Şcolile au fost închise pe 11 martie, iar starea de urgenţă a fost decretată pe 16 martie, când aveam 158 de cazuri. Măsurile luate în cadrul stării de urgenţă în cele două state au fost asemănătoare: interzicerea evenimentelor la care ar fi putut participa un număr mare de persoane, introducerea muncii de la domiciliu în toate situaţiile în care acest lucru era posibil, măsuri de distanţare socială.
 
Momentan, în Bulgaria sunt 661 de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 28 de decese, iar vârful pandemiei se aşteaptă să fie la finalul lunii Aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici