Cairo: Protestatarii au trecut de gardul de sârmă din jurul Palatului prezidenţial

Manifestanţii care cer demisia preşedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, au trecut, vineri după-amiază, de gardul de sârmă ghimpată din jurul Palatului prezidenţial din Cairo, însă militarii îi împiedică să pătrundă în complex.

172 afișări
Imaginea articolului Cairo: Protestatarii au trecut de gardul de sârmă din jurul Palatului prezidenţial

Protestatarii au trecut de gardul de sârmă din jurul Palatului prezidenţial din Cairo

Peste 10.000 de persoane s-au adunat în jurul Palatului prezidenţial, unde sunt staţionate tancuri.

"Vom recurge la toate mijloacele pentru a obţine căderea regimului", a spus Ahmed Dewedar, un tânăr manifestant venit în Piaţa Tahrir, unde opoziţia protestează de două săptămâni.

În Piaţa Tahrir este o banderolă pe care scrie: "Jos Adolf Morsi, jos noul Hitler".

Protestatarii cer abrogarea decretului emis de preşedinte pe 22 noiembrie, prin care acesta îşi sporeşte prerogativele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici