Călătorie spre vaccinare, încheiată cu amendă. ”Falşii rezidenţi” au minţit personalul medical pentru a primi vaccinul

  • Rodney Baker şi soţia sa au călătorit într-o comunitate îndepărtată din teritoriul Yukon, care are o populaţie foarte mică, 100 de persoane, pentru a primi vaccinul anti-COVID-19.
  • Cei doi soţi au ajuns în Beaver Creek, unde o echipă mobilă administra vaccinul Moderna rezidenţilor.
  • La clinica mobilă, soţii Baker au pretins că sunt muncitori la un motel local, potrivit The Guardian.
2955 afișări
Imaginea articolului Călătorie spre vaccinare, încheiată cu amendă. ”Falşii rezidenţi” au minţit personalul medical pentru a primi vaccinul

Călătorie spre vaccinare, încheiată cu amendă. ”Falşii rezidenţi” au minţit personalul medical pentru a primi vaccinul

Fostul şef al unei companii de cazinouri canadiene şi soţia sa au fost amendaţi după ce au aterizat cu un avion privat într-o comunitate îndepărtată de lângă graniţa din Alaska, pentru a primi vaccinul anti-COVID-19, destinat rezidenţilor vulnerabili.

După ce li s-au administrat dozele de vaccin, reprezentanţii motelului au negat faptul că cei doi sunt angajaţi la acesta, de aceea au fost anunţate autorităţile.

Aceştia au fost prinşi de poliţişti pe aeroport, pregătindu-se să zboare înapoi la Vancouver.

Amândoi au fost amendaţi săptămâna trecută pentru încălcarea regulilor de sănătate publică pe teritoriul canadian Yukon, potrivit The Guardian.

„Efectiv ceea ce au făcut a fost să pună comunitatea noastră şi echipa noastră de izolare în pericol”, a declarat ministrul serviciilor comunitare din Yukon, John Streicker.

Prima naţiune White River a fost selectată să primească primele doze de vaccin din cauza populaţiei sale în vârstă cu risc ridicat, a spus Angela Demit, reprezentant autorităţi locale.

„Suntem profund îngrijoraţi de acţiunile indivizilor care îi pun pe bătrâni şi persoanele vulnerabile în pericol” pentru a fi vaccinaţi, a continuat aceasta.

Soţii Baker au fost ambii acuzaţi în temeiul Legii Măsurilor de Urgenţă Civilă din teritoriu, care aplică o amendă maximă de 500 USD, plus o taxă suplimentară de 75 USD, şase luni de închisoare sau ambele.

Reprezentanţii White River au numit pedeapsa prea „îngăduitoare”, având în vedere „efectele potenţial letale pentru comunitatea noastră”.

Până să-şi dea demisia duminică, Rodney Baker a fost şeful Marii Corporaţii de Jocuri din Canada, care conduce piste de curse şi cazinouri în toată ţara.

Datorită numărului mic al populaţiei şi a măsurilor stricte de sănătate publică, teritoriul Yukon a înregistrat mult mai puţine cazuri pe cap de locuitor decât alte regiuni ale ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici