Cameră de tortură în Harkov: ruşii au furat dinţii de la un stomatolog crezând că sunt din aur. Adevărul i-a doborât

O altă cameră cu orori ruseşti a fost descoperită la Pisky-Radkivski, unde poliţia ucraineană a descoperit tortura la care erau supuşi prizonierii, zona fiind descrisă ca un „mini-Auschwitz”.

1356 afișări
Imaginea articolului Cameră de tortură în Harkov: ruşii au furat dinţii de la un stomatolog crezând că sunt din aur. Adevărul i-a doborât

Cameră de tortură în Harkov: ruşii au furat dinţii de la un stomatolog crezând că sunt din aur. Adevărul i-a doborât

Cea mai recentă cameră cu orori ruseşti se află la Pisky-Radkivski, un sat din regiunea Harkov de pe malul drept al râului Oskil. Vestea a dată de canale Telegram şi Twitter pro-ucrainene. O nouă „camera de tortură” a fost descoperită de poliţia ucraineană după retragerea trupelor de la Moscova.

Unii au fost îngropaţi de vii

„Un mini-Auschwitz”, a denunţat Ministerul ucrainean al Apărării, publicând două imagini realizate de şeful departamentului de investigaţii al serviciilor de securitate din regiune, Serhii Bolvinov: o readucere tulburătoare a practicilor naziste împotriva prizonierilor din lagărele de concentrare.

În acea cameră, este acuzaţia, ruşii i-au ţinut pe rezidenţi în condiţii inumane. „Vecinii au auzit constant ţipete venind de acolo. Anchetatorii au găsit o cameră de tortură teribilă în sat”, a spus Bolvinov, denunţând că unii cetăţeni au fost „îngropaţi de vii” în pădure. „Poliţia ştie numele victimelor, ancheta este în desfăşurare”, a explicat el pe Twitter.

Sunt făcuţi din oţel inoxidabil

Reporterii publicaţiei germane „Bild” au vizitat satul Pisky-Radkivski. Acolo s-au întâlnit cu un dentist local şi i-au arătat o poză cu coroane dentare aflate într-o cutie.

„Dinţii au fost furaţi din biroul meu, casa mea a fost jefuită de ruşi. Ei provin de la oameni la care am ţinut toţi aceşti ani. Eu am scos aceşti dinţi”, le-a povestit jurnaliştilor dentistul local Serhiy (este singurul stomatolog din sat) despre fotografie.

Medicul presupune că trupele ruse au furat dinţii, pentru că au crezut că sunt de aur (de fapt, sunt din oţel inoxidabil) şi pentru a-i intimida pe ucrainenii ţinuţi prizonieri, ameninţându-i că le vor scoate dinţii din gură!

„Locuitorii din apropiere m-au informat că ruşii vor speria oamenii cu captura asta”, a spus Serhiy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici