Canada va închiria terenuri guvernamentale pentru a atenua deficitul de locuinţe

  • Canada intenţionează să atenueze deficitul de locuinţe prin închirierea de terenuri publice către dezvoltatori pentru a construi locuinţe la preţuri accesibile.
  • Planul a fost prezentat vineri de premierul Justin Trudeau, care vizează construirea a aproape 3,9 milioane de locuinţe până în 2031.
554 afișări
Imaginea articolului Canada va închiria terenuri guvernamentale pentru a atenua deficitul de locuinţe

Canada va închiria terenuri guvernamentale pentru a atenua deficitul de locuinţe

Guvernul a declarat că terenurile sunt subutilizate. Proprietăţile ar putea include parcuri industriale abandonate, situri ale unor companii guvernamentale defuncte şi şcoli cu un număr redus de înscrieri, potrivit Reuters.

Planul este totuşi cu 1,2 milioane de unităţi mai puţin decât este necesar între 2023 şi 2030, potrivit agenţiei naţionale pentru locuinţe Canada Mortgage and Housing Corp.

Guvernul liberal a anunţat în ultimele două săptămâni o serie de măsuri pentru a aborda criza locuinţelor, iar problema este de aşteptat să domine bugetul federal de săptămâna viitoare.

Această avalanşă de activităţi urmează unei creşteri bruşte a preţurilor locuinţelor şi a chiriilor care i-a făcut pe liberalii lui Trudeau să rămână în urma conservatorilor în sondajele de opinie înainte de alegerile care trebuie să aibă loc până în octombrie 2025.

„Este un plan care chiar va face o diferenţă în viaţa canadienilor”, a declarat Trudeau reporterilor din Vaughan, Ontario.

Ministrul Locuinţei, Sean Fraser, a declarat că alte noi măsuri includ modificări ale structurii de impozitare a costurilor de capital care vor încuraja constructorii instituţionali să construiască mai multe locuinţe, propuneri de extindere a împrumuturilor cu costuri reduse şi combaterea fraudei ipotecare care umflă în mod artificial costul locuinţelor.

Mike Moffatt de la Task Force for Housing and Climate, un grup de reflecţie independent, a declarat că antreprenorii din construcţii şi alte părţi interesate ar trebui să investească aproape 2 trilioane de dolari canadieni (1,5 trilioane de dolari) pentru a atinge obiectivul guvernamental de 3,9 milioane de locuinţe.

„Va trebui să vedem mai multe despre matematică şi va trebui să vedem mai multe despre (costul) în buget. Dar cred că, în general, am văzut câteva reforme destul de semnificative în pachetul de astăzi”, a declarat el pentru Canadian Broadcasting Corp.

Creşterea rapidă a populaţiei de imigranţi din Canada a dus la lipsa de locuinţe, împreună cu inflaţia şi ratele ridicate ale dobânzilor.

Locuinţele din Canada sunt în mare parte responsabilitatea celor 10 provincii şi a principalelor municipalităţi. Ottawa, care nu are un rol direct în domeniul construcţiilor, se bazează pe măsuri politice şi finanţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici