Atac violent cu un cuţit într-un mall din Sydney. Sunt cel puţin 6 morţi

  • Cel puţin 6 persoane au murit, sâmbătă, în urma unui atac violent cu un cuţit într-un mall din Sydney.
  • Sute de persoane au fost evacuate.
  • Între victime sunt un bebeluş, dar şi atacatorul, potrivit The Guardian.
819 afișări
Imaginea articolului Atac violent cu un cuţit într-un mall din Sydney. Sunt cel puţin 6 morţi

Atac violent într-un mall din Sydney. Sunt cel puţin 6 morţi

Anthony Albanese a reacţionat după atacul din mall şi a confirmat că sunt mai multe victime. Premierul Australiei a transmis condoleanţe victimelor.

„Am fost informat de către AFP cu privire la evenimentele devastatoare de la Bondi Junction. În mod tragic, au fost raportate mai multe victime, iar primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectaţi şi către cei dragi lor. Inimile noastre sunt alături de cei răniţi şi le mulţumim celor care îi îngrijesc, precum şi curajoşilor noştri poliţişti şi primii respondenţi”, a scris el pe X.

Adjunctul comisarului adjunct al poliţiei, Anthony Cooke, a oferit informaţii în cadrul unei conferinţe de presă. Cooke confirmă că atacatorul a fost împuşcat mortal de un poliţist din apropiere, care se afla în timpul liber.

„Ea s-a confruntat cu agresorul care se mutase la nivelul cinci [al mall-ului], în timp ce ea a continuat să meargă rapid în spatele lui pentru a-l ajunge din urmă. El s-a întors, s-a confruntat cu ea şi a ridicat un cuţit. Ea a descărcat o armă de foc şi acea persoană este acum decedată”, a spus Cooke. El a adăugat: „Sunt informat că există cinci victime care sunt acum decedate ca urmare a acţiunilor acestui infractor”.

Anthony Cooke a declarat: „Din cercetările preliminare, se pare că această persoană a acţionat singură. Sunt mulţumit că nu există o ameninţare continuă”.

Mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital, bilanţul morţilor riscând să crească, potrivit comisarului adjunct Anthony Cooke.

Poliţia afirmă că nu există un motiv clar în legătură cu atacatorul care a ucis cu cuţitul cinci persoane şi a rănit alte câteva, inclusiv un copil. Comisarul adjunct, Anthony Cooke, a declarat că bărbatul a fost în centru, a părăsit centrul comercial, apoi s-a întors, moment în care a început să înjunghie oamenii din centru. Întrebat de un reporter dacă poliţia exclude terorismul, Cooke a spus: „Nu excludem nimic”.

Acest atac a avut loc într-un mare centru comercial Westfield cu şase niveluri din Bondi Junction, în suburbiile de est ale oraşului.

În timp ce în suburbiile estice locuiesc în mod tradiţional unii dintre cei mai înstăriţi locuitori ai oraşului, Bondi Junction este un centru comercial şi de transport cheie pentru întreaga zonă. Nu este departe de plaja emblematică din Bondi şi se află la aproximativ 5 km de principalul cartier central de afaceri din Sydney.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici