Boris Johnson avertizează: Dacă Ucraina va cădea, va fi ,,un moment catastrofal în istorie" şi ,,o umilinţă totală pentru Vest"

  • Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson, a cerut Occidentului să ofere Ucrainei armele de care are nevoie, deoarece dacă Ucraina va cădea, va fi ,,un moment catastrofal în istorie" şi ,,o umilinţă totală pentru Vest".
  • Acesta consideră că, în prezent, avantajul Occidentului este mai mare decât a fost în timpul Războiului Rece, întrucât economiile NATO sunt de aproximativ 30 de ori mai mari decât cele ale Rusiei.
945 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson avertizează: Dacă Ucraina va cădea, va fi ,,un moment catastrofal în istorie" şi ,,o umilinţă totală pentru Vest"

Boris Johnson în timpul unei vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui editorial publicat în Daily Mail, în care Boris Johnson face apel la statele occidentale să ofere Ucrainei sprijinul de care are nevoie.

,,Dacă războiul din Ucraina se va sfârşi într-un dezastru, atunci va fi dintr-un singur motiv - din cauza derivei tergiversate şi anevoioase a Occidentului. Fiecare lună pe care o aşteptăm este o lună în care mai mulţi copii ucraineni sunt bombardaţi şi ucişi. Fiecare săptămână în care nu reuşim să facem ceea ce este evident - şi să le dăm ucrainenilor armele de care au nevoie - este o săptămână în care Putin se apropie de ambiţia sa dezgustătoare, de a tortura până la moarte o ţară europeană.”, a scris acesta în editorial.

Fostul prim-ministru al Marii Britanii a subliniat ce s-ar fi întâmplat dacă planul lui Vladimir Putin, din februarie 2022, s-ar fi îndeplinit. ,,Aceasta ar fi însemnat sfârşitul democraţiei ucrainene şi crearea unui stat vasal; şi pentru a se asigura de supunerea populaţiei nou subjugate, Putin ar fi urmat instrucţiunile hidoase pe care le-a folosit în acele părţi ale Ucrainei pe care le-a capturat deja: rusificarea forţată, uciderea sistematică a celor care se opun şi ducerea copiilor ucraineni în Rusia pentru spălarea creierului.”

Boris Johnson a punctat şi faptul că eşecul Rusiei în invazia din Ucraina s-a produs datorită curajului ucrainenilor de a-şi apăra ţara cu orice preţ. ,,Singurul motiv pentru care [cucerirea] nu s-a întâmplat a fost că ucrainenii au infirmat propria teză a lui Putin şi au luptat ca nişte lei pentru ţara pe care o iubesc”, a adăugat acesta.

Potrivit Daily Mail, Boris Johnson apreciază faptul că Ucraina a reuşit să se menţină pe poziţii în tot acest timp, însă avertizează Occidentul că ,,o înfrângere a Ucrainei ar deschide o nouă eră de teamă în întreaga zonă euro-atlantică, în timp ce Putin îşi continuă eforturile de reconstrucţie a imperiului sovietic”.

Acesta este de părere că războiul poate să înceteze dacă aliaţii Ucrainei îi oferă tot ceea ce are nevoie şi speră că ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari din partea SUA, care este blocat în Congres de câteva luni, va fi aprobat.

,,Germanii ar putea şi ar trebui să le dea rachetele Taurus, iar noi toţi am putea da şi face mult, mult mai mult. Am putea cu uşurinţă să dăm Ucrainei artileria cu rază lungă de acţiune pentru a elimina comunicaţiile dintre Rusia şi Crimeea şi pentru a-i cauza lui Putin probleme strategice serioase”, afirmă Johnson.

Boris Johnson punctează şi faptul că acordarea sprijinului Ucrainei pentru a face faţă agresiunii Rusiei ar putea contribui inclusiv la crearea unor locuri de muncă şi la creşterea economică a ţărilor care acceptă să ajute Kievul.

,,Cea mai simplă şi mai rentabilă modalitate de a apăra libertatea este să investim acum în apărarea Ucrainei”, a concluzionat fostul premier britanic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici