Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, ironizaţi de George W. Bush

Preşedintele american George W. Bush a glumit pe seama candidaţilor la succesiunea sa, declarându-se surprins de absenţa lor de la dineul anual al Asociaţiei corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).

16 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, ironizaţi de George W. Bush

Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, ironizaţi de George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto)

"Senatorul McCain nu este acolo", a declarat el referindu-se la candidatul republican pentru alegerile din noiembrie. "A vrut fără îndoială să se distanţeze un pic de mine. Nu este singurul. Şi Jenna o va face", a declarat el, referindu-se la fiica sa, care se va căsători la 10 mai.

Preşedintele a glumit apoi pe seama candidaţilor democraţi Hillary Clinton şi Barack Obama, explicând absenţa lor la acest dineu prin aluzii la polemicile care le-au afectat imaginea în timpul campaniei.

"Hillary Clinton nu va putea intra în clădire din cauza tirurilor lunetiştilor, iar senatorul Obama este la biserică", a declarat el ironic.

În cadrul campaniei, Clinton a afirmat în mod eronat că a aterizat în Bosnia în 1996 sub tirul luneştilor, în perioada în care era Primă Doamnă a Statelor Unite.

În ceea ce îl priveşte pe Obama, acestuia i-au fost reproşate declaraţiile fostului său pastor Jeremiah Wright, care a denunţat "terorismul" Statelor Unite şi a afirmat că afro-americanii ar trebui să spună "Dumnezeu să blesteme America" din cauza rasismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici