CANICULA, considerată responsabilă de moartea a aproximativ 100 de oameni în Ţara Galilor

Aproximativ 100 de persoane ar fi murit în Ţara Galilor ca urmare a caniculei care afectează Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

114 afișări
Imaginea articolului CANICULA, considerată responsabilă de moartea a aproximativ 100 de oameni în Ţara Galilor

CANICULA, considerată responsabilă de moartea a aproximativ 100 de oameni în Ţara Galilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

LSHTM a analizat numărul deceselor înregistrate peste media obişnuită, care ar putea fi cauzate de caniculă, şi a estimat că acestea se ridică la 60-100 de morţi, în special persoane în vârstă, în perioada 6-14 iulie, relatează BBC News Online.

Ben Armstrong, profesor de statistică epidemiologică la LSHTM, susţine că decesele se înregistrează în mod "covârşitor în rândul persoanelor cu vârste peste 75 de ani".

El a declarat că unele decese ar putea să fi survenit "în cazul unor persoane care ar fi murit câteva săptămâni mai târziu dacă nu ar fi fost valul de caniculă".

El a estimat că între 540 şi 760 de persoane ar fi murit în Anglia în aceeaşi perioadă din cauza vremii.

Cifrele au fost obţinute prin folosirea datelor privind temperatura ale Met Office, care au fost comparate cu studiile realizate după precedentele valuri de caniculă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici