Capcană de gheaţă pe străzile Madridului. Furtuna Filomena a adus zăpezi istorice în capitala Spaniei

  • La o săptămână după Filomena, madrilenii încă se luptă cu ravagiile lăsate de o furtună de zăpadă, istorică.
  • Daunele ajung la 1,4 miliarde de euro, iar administraţia cere guvernului să declare Madridul zonă calamitată.
  • Gheaţa a blocat trotuarele capitalei, iar zăpada a rupt zeci de mii de copaci.
1679 afișări
Imaginea articolului Capcană de gheaţă pe străzile Madridului. Furtuna Filomena a adus zăpezi istorice în capitala Spaniei

Capcană de gheaţă pe străzile Madridului

Filomena a distrus şi câţiva arbori din Gradina Botanică Regală de la Madrid, una din cele mai vechi din Europa.

„Adevărul este că trist să vezi toţi copacii de care ai avut grijă, pe care i-au crescut cu multă pasiune. Într-o după-amiază să pierzi toată munca pe care ai făcut-o cu pini şi cedri pe care i-ai îndrăgit atât de mult”, Mariano Sanchez, conservator Gradina Botanică Regală

Ninsorile aduse de Filomena au lăsat peste 1.250 de tone cubice de zăpadă, un fapt nemaivăzut de un secol.

Nefiind obişnuiţi cu ierni atât de grele, nici angajaţii primăriei şi nici madrilenii nu au ştiut să cureţe zăpada la timp.

Acum maşinile circulă cu greu, iar serviciul de salubritate nu ajunge în toate cartierele.

„Sunt două probleme acum. Neatenţia şi lipsa de comunicare din partea primăriei care nu cred că ajunge pe toate canalele. Acolo sunt asociaţii de locatari care au pus afişe ca să nu se arunce gunoiul, pentru că nu va fi colectat. Cred că oamenii trebuie atenţionaţi, dar este necesară comunicarea”, spune o localnică.

Daunele provocate de Filomena ajung la 1,4 miliarde de euro, iar administraţia regionala cere guvernului să declare Madridul zonă calamitată.

  • Peste 150 de mii de copaci au fost afectaţi de furtună la Madrid
  • 50 de madrileni alunecă pe oră din cauza trotuarelor îngheţate
  • Madridul a închis şcolile şi bazele sportive

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici