Carantina din cauza coronavirusului a dus la izbucnirea unui alt focar de infecţie. BOALA care poate fi mai gravă decât COVID-19

Carantina impusă de autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronavirus a dus la apariţia unor numeroase cazuri de febră dengue, relatează Bloomberg.

7678 afișări
Imaginea articolului Carantina din cauza coronavirusului a dus la izbucnirea unui alt focar de infecţie. BOALA care poate fi mai gravă decât COVID-19

Carantina din cauza coronavirusului a dus la izbucnirea unui alt focar de infecţie. BOALA care poate fi mai gravă decât COVID-19

Aceeaşi sursă menţionează că aceste cazuri au apărut în zona sud-estică a Asiei, iar această boală poate fi mortală şi se transmite prin muşcătura de ţânţar. 
 
Zonele cele mai afectate de această febră sunt Singapore, cu 11.200 de la începutul anului, Indonezia cu 65.000 de cazuri de la începutul anului, Bali 9.000 de cazuri şi Malaezia cu 1.927 de cazuri de când a începutu anul acesta. Oficialii din Singapore au declarat că acesta ar fi cel mai mare focar din istorie.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu explicaţii despre acest fenomen şi au precizat că restricţiile de mobilitate impuse în timpul pandemiei de coronavirus au împiedicat curăţarea locurilor unde pot apărea ţânţari, scrie Bloomberg.
 
„Deşi nu s-a prezentat nicio dovadă clară, izolările s-ar putea să fi creat un mediu unde ţânţarii să interacţioneze mai mult cu populaţia decât în alte locuri”, a spus şi Camerom Simmons, profesor universitar din Australia, care a studiat epidemia de febră dongue din Vietnam. Perioada crucială a răspândirii acestei boli este din iunie până în octombrie.
 
Febra Dengue este o boală infecţioasă provocată de un arbovirus şi transmisă de ţânţarii din specia Aedes. Afecţiunea este cunoscută şi sub numele de „febra oaselor rupte" deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzaţia că oasele se rup. Febra Dengue deţine o incidenţă mai mare în rândul populaţiei din Asia de Sud-Est, Africa, insulele din Pacific, Caraibe, America de Sus şi America de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici