Care este cea mai fericită ţară din Asia

Regatul Bhutan, un stat din sudul Asiei în care trăiesc 700.000 de locuitori, numit şi „Ţara Dragonului”, ascunde multe lucruri neobişnuite. De exemplu, este considerată cea mai fericită ţară din Asia şi a opta din lume, în ciuda sărăciei şi a ratei ridicate a analfabetismului

625 afișări
Imaginea articolului Care este cea mai fericită ţară din Asia

Care este cea mai fericită ţară din Asia

Un studiu realizat recent arată că frumuseţea peisajelor muntoase, a culturii izolate şi puternicul simt al identităţii naţionale reprezintă motive mai mult decât suficiente pentru a-şi menţine cetăţenii multumiţi.

Iată câteva lucruri neobişnuinte din micul regat:

1. Asemenea multor altor capenete încoronate din timpurile noastre, regele de 31 de ani din Bhutan, Jigme Khesar Namgyal Wangchuck, şcolit la Universitatea Oxford, s-a căsătorit joi, 13 octombrie, cu o fată din popor, în vârstă de 20 de ani, în cadrul unei ceremonii multicolore in statul aflat la poalele Muntilor Himalaya. Viitoarea regină a celor 700.000 de mii de locuitori ai naţiunii este Jetsun Pema, studentă la un colegiu din Londra. Potrivit ziarului local Kuensel, regele le-a spus parlamentarilor: "Nu pot să spun cum o va percepe poporul, dar pentru mine ea este aleasa. Este tanară, blândă, are o inima mare şi caracter. Aceste calitătţ, împreună cu înţelepciunea ce va veni odată cu vârsta şi experienţa, o vor face o bună slujitoare a acestei natţuni".

Bhutan este acum o monarhie constituţională, iar nunţile regale sunt la fel de apreciate precum cele din Marea Britanie, astfel că evenimentul a fost unul de amploare.

2. Identitatea natională a fost strict, iar uneori brutal pastrată de către monarhie şi guvernul din Bhutan, prin interzicerea turismului extern, exmatricularea a mii de etnici nepalezi şi prin forţarea locuitorilor săi de a purta costume naţionale. Portul naţional din Bhutan este alcătuit dintr-o jacheta-tartan confecţionată în stil japonez (gen judo) şi un sacou cunoscut sub numele de Driglam Namzha, purtat în timpul zilei.

Citeşte mai multe despre cea mai fericită ţară din Asia pe www.incont.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici