Cargoul Arctic Sea fusese deturnat de piraţi - VIDEO

Nava Arctic Sea, care a fost găsită luni în Oceanul Atlantic, a fost deturnată la 24 iulie de piraţi, printre care figurează ruşi, letoni şi estoni, iar opt suspecţi au fost arestaţi, a declarat marţi ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov.

174 afișări
Imaginea articolului Cargoul Arctic Sea fusese deturnat de piraţi - VIDEO

Cargoul Arctic Sea fusese deturnat de piraţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 24 iulie la ora 23.00 (22.00, ora României), în apele teritoriale suedeze, o barcă s-a apropiat de Arctic Sea, având la bord patru cetăţeni estoni, doi letoni şi doi ruşi", i-a transmis ministrul preşedintelui Dmitri Medvedev, potrivit agenţiilor ruse.

"Aceste persoane (...) au urcat la bord şi, sub ameninţarea armelor, au cerut echipajului să îndeplinească necondiţionat toate ordinele", a adăugat acesta.

Piraţii au închis echipamentul de navigare şi au ordonat direcţionarea navei către Africa, a precizat acesta. Suspecţii se află în prezent la bordul navei ruse de escortă Ladni şi urmează să fie interogaţi, iar echipajul rus al Arctic Sea se îndreaptă către Moscova.

Autorităţile ruse anunţaseră luni că au găsit nava dată dispărută în Oceanul Atlantic în largul Capului Verde, dar nu au dat nici un fel de detalii despre acest caz misterios, care a determinat o mobilizare internaţională pe o perioadă de câteva săptămâni.

Nava a fost eliberată în urma unei operaţiuni comune a Marinei şi Aviaţiei ruse fără a se trage un singur foc de armă, a precizat Serdiukov.

Video Stirileprotv.ro

Nava Arctic Sea, sub pavilion maltez, a părăsit Finlanda la 23 iulie cu destinaţia Algeria, transportând cherestea în valoare de un milion de euro. Aceasta nu a mai transmis informaţii de la 31 iulie când a părăsit Canalul Mânecii, şi a fost găsită în largul Capului Verde.

La ordinul Kremlinului, Marina rusă căuta cargoul de la 12 august, când acesta a fost localizat la circa 400 de mile de Capul Verde, în apele internaţionale, după care i s-a pierdut din nou urma.

Pentru a găsi nava care transporta cherestea, Rusia a beneficiat de sprijinul NATO pentru verificarea informaţiilor privind localizarea acesteia.

Experţii au lansat diferite ipoteze privind dispariţia: o nouă formă de piraterie, reglare de conturi între diferite structuri mafiote, trafic de droguri, diferend comercial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici