Casa Albă urmează să anunţe un nou ajutor pentru Ucraina, de circa 1 miliard de dolari în armament

Casa Albă ar urma să anunţe, miercuri, un nou ajutor în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari pentru Ucraina în materie de arme, inclusiv sisteme de rachete anti-navă, rachete de artilerie şi muniţie pentru obuziere, anunţă Reuters, care citează surse anonime.

250 afișări
Imaginea articolului Casa Albă urmează să anunţe un nou ajutor pentru Ucraina, de circa 1 miliard de dolari în armament

Pachetul de ajutor, care apare în timp ce secretarul american al apărării Lloyd Austin se întâlneşte cu aliaţii la Bruxelles, ar putea fi împărţit în două categorii: transferul de articole de apărare în exces din stocurile americane şi alte arme care sunt finanţate de Iniţiativa de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, un program separat autorizat de Congres.

Armamentul va include mai multe rachete pentru sistemele de lansare de rachete multiple (MLRS) care fuseseră trimise în Ucraina şi muniţie pentru obuzierele M777.

Sunt aşteptate, de asemenea, capacităţi de lansare a rachetelor anti-navă Harpoon cu baza la sol, radiouri securizate, sisteme de vedere pe timp de noapte şi instruire.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici