Casa natală a lui Adolf Hitler devine şcoală de poliţie, dar părerile austriecilor sunt împărţite

Casa natală a lui Adolf Hitler de la Braunau am Inn, în Austria, devine şcoală de poliţie, dar părerile austriecilor sunt împărţite: unii vor să o dărâme.

366 afișări
Imaginea articolului Casa natală a lui Adolf Hitler devine şcoală de poliţie, dar părerile austriecilor sunt împărţite

Sursa foto: Twitter

Casa în care s-a născut Adolf Hitler în 1889 - într-o cameră de la ultimul etaj al unei clădiri modeste din Braunau am Inn, Austria - va deveni un centru de formare în domeniul drepturilor omului pentru ofiţerii de poliţie.

Guvernul a cumpărat proprietatea în 2016 şi a urmat o foarte lungă dispută asupra destinaţiei acesteia. În cele din urmă, autorităţile au decis să devină un centru de formare pentru poliţişti, iar lucrările de transformare a casei ar trebui să înceapă în toamnă, relatează BBC.

În ultimii ani, controversele legate de casă au fost intense. Pe de o parte, au fost cei care au vrut să o demoleze pentru a evita ca să devină un punct de referinţă pentru neonazişti (în continuă creştere). De partea opusă se aflau cei care insistau să o transforme într-un loc de reconciliere sau în sediul unei organizaţii caritabile.

În cele din urmă, a prevalat proiectul privind un centru pentru drepturile omului deschis pentru formarea ofiţerilor şi cadrelor de poliţie.

Radioul austriac Orf a urmărit istoria acestei clădiri şi a găsit imagini care arată că aceasta devenise „un fel de sanctuar al lui Adolf Hitler”, atrăgând un val de turişti în oraş.

Când naziştii au început să piardă controlul în 1944, casa a fost închisă. Apoi, timp de zeci de ani, guvernul austriac l-a închiriat fostului său proprietar, o femeie pe nume Gerlinde Pommer, în încercarea de a opri turismul de extremă dreapta. Ulterior, a devenit o instituţie de caritate, apoi un centru de zi pentru bolnavi. În 2016, guvernul a adoptat o lege care a permis confiscarea casei de la Pommer în schimbul unei despăgubiri de peste 800.000 de euro.

Conform celui mai recent proiect, lucrările de construcţie ar trebui să fie finalizate până în 2025, iar forţele de poliţie ar trebui să se mute în anul următor, potrivit ORF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici