Cât câştigă pe an un proxenet în Franţa de pe urma unei singure prostituate

Aproximativ 40 de reţele de proxenetism sunt descoperite şi destructurate în fiecare an de către autorităţile franceze, un proxenet ajungând să câştige aproximativ 150.000 de euro de la o prostituată pe an, conform unui magistrat francez, citat de Le Figaro în ediţia electronică.

1508 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă pe an un proxenet în Franţa de pe urma unei singure prostituate

Cât câştigă pe an un proxenet în Franţa de pe urma unei singure prostituate (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Un proxenet câştigă 150.000 de euro de la fiecare prostituată pe an", a declarat magistratul, arătându-şi dezamăgirea că judecătorii francezi nu aplică măsuri punitive care să aibă un caracter puternic de descurajare a acestei activităţi, precum se întâmplă în Statele Unite.

Amenzile ajung până la 3.119 de euro pentru proxenetism şi până la 13.080 pentru proxenetism agravat, sume insignifiante faţă de profitul obţinut astfel.

În 2010, 48 la sută dintre persoanele condamnate aveau naţionalitate străină (56 la sută dintre ei au fost condamnaţi pentru proxenitism agravat). Aproximativ 90 la sută dintre victime au fost de naţionalitate străină, conform fundaţiei Scelles. Dintre cei condamnaţi, 30 la sută erau femei, conform unor statistici ale Ministerului de Justiţie.

Conform cotidianului Le Figaro, în Paris, majoritatea "teritoriilor" sunt împărţite între delicvenţi români şi chinezi.

"În ultimii ani, Bois de Boulogne este în mâinile românilor", a declarat Yves Charpenel, magistrat al Curţii de Casaţie şi preşedintele fundaţiei Scelles pentru lupta împotriva relelelor tratamente faţă de fiinţele umane. În nordul zonei, proxeneţii obligă tinere ecuatoriene să presteze servicii sexuale în camionete. În sud, tinere din Bulgaria şi România, dintre care multe sunt minore, sunt obligate să se prostitueze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici