Costul vaccinului împotriva COVID-19, acoperit de un Guvern. Ţara unde antidotul va fi gratuit

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat că va lua în considerare varianta ca vaccinul împotriva noului coronavirus să fie distribuit gratuit, menţionând că Administraţia face eforturi uriaşe pentru a dezvolta un vaccin până la sfârşitul anului, conform The Independent.

6785 afișări
Imaginea articolului Costul vaccinului împotriva COVID-19, acoperit de un Guvern. Ţara unde antidotul va fi gratuit

Cât o să coste vaccinul împotriva COVID-19. Anunţul oficial

Întrebat dacă vaccinurile ar trebui să fie gratuite, preşedintele le-a spus reporterilor în timp ce pleca de la Casa Albă:

„Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privinţa vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând. Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele şi soldaţii ca să ajute la distribuirea sa către cetpţenii americani, cât de repede posibil”, a mai spus preşedintele SUA, realtează The Independent.
 
Epidemiologii sunt de părere că termenul pentru crearea vaccinului propus de Donal Trump este unul foarte optimist şi consideră că termenul poate dura între 12-18 luni pentru dezvoltarea unui medicament.
 
Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli infecţioase din SUA, a menţionat că producerea şi crearea unui posibil vaccin va dura cel mai probabil 18 luni.
 
Statele Unite au ajuns la peste 1,5 milioane de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, iar numărul morţilor trece de 89.000. În SUA s-au efectuat aproape 9 milioane de teste. Peste 270.000 de oameni s-au vindecat. Barack Obama, fostul preşedinte american, a criticat dur felul în care actualul preşedinte, Donald Trump, a gestionat criza generată de noul virus. Obama a declarat că răspunsul Casei Albe la pandemie în SUA este un “dezastru haotic absolut”, relatează CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici