Câteva zeci de tineri au oprit un TGV la Marsilia

Câteva zeci de tineri au obligat un tren de mare viteză (TGV) să oprească, sâmbătă, la Marsilia (sud), utilizând torţe de alertă, şi au încercat să urce la bord, dar au fugit înainte de sosirea poliţiei, care a reuşit să aresteze zece suspecţi.

357 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de tineri au oprit un TGV la Marsilia

Câteva zeci de tineri au oprit un TGV la Marsilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scena, filmată de unul dintre atacatori şi de către pasageri, a avut loc imediat după ora locală 14.00 (15.00, ora României), în timp ce trenul, care venea de la Paris, tocmai ieşea din Gara Marsilia şi se îndrepta către Nisa, avea aproximativ 150 de persoane la bord.

Torţe aprinse pe calea ferată obligă conductorul să oprească un TGV.

Poliţia a fost alertată imediat, dar forţele de ordine au fost ţinta unui tir cu pietre, la sosirea la locul incidentului, după care atacatorii au reuşit să fugă.

Zece suspecţi, majoritatea cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, au fost reţinuţi pentru "blocarea circulaţiei trenurilor, distrugere intenţionată şi furt".

Repornit către ora locală 16.00 (17.00, ora României) spre Toulon, trenul a ajuns la Nisa cu o întârziere de două ore, către ora locală 18.30 (19.30, ora României).

"Am revenit în perioada atacurilor asupra diligenţelor, suntem în Vestul Sălbatic", a apreciat David-Olivier Reverdy, din cadrul Alliance, sindicatul poliţiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici