Cazul Julian Assange: Hugo Chavez ameninţă Londra cu "reacţii radicale" în cazul în care pătrunde în ambasada Ecuadorului

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ameninţat luni Marea Britanie cu "reacţii radicale" în cazul în care autorităţile britanice vor pătrunde cu forţa în incinta ambasadei ecuadoriene din Londra, pentru a-l aresta pe Julian Assange, menţionând că Ecuadorul "nu este singur".

291 afișări
Imaginea articolului Cazul Julian Assange: Hugo Chavez ameninţă Londra cu "reacţii radicale" în cazul în care pătrunde în ambasada Ecuadorului

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom avea răspunsuri foarte radicale în cazul în care Marea Britanie va decide să încalce suveranitatea ecuadoriană în ambasada Ecuadorului' pentru a-l aresta pe Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat Chavez, în timpul unui interviu difuzat de către postul de televiziune publică VTV.

"Îi sugerăm Guvernului britanic să se gândească bine înainte, pentru că s-a terminat epoca în care vechile imperii, precum şi cele noi, puteau face cum doreau. Ecuadorul nu este singur", a menţionat preşedintele.

Chavez, aliat apropiat al preşedintelui ecuadorian Rafael Correa, nu a detaliat tipul acţiunii pe care Guvernul său va recurge, dar a menţionat că este "în pregătire".

Miniştrii de Externe din cadrul Alianţei Bolivariene pentru America (ALBA) s-au reunit la două zile după ce Ecuadorul i-a acordat azil diplomatic lui Julian Assange, care s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra la 19 iunie pentru a evita extrădareasa către Suedia, unde trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru viol şi agresiune sexuală. ALBA a lansat un apel către Quito şi Londra să înceapă o "negociere directă" pentru a-şi putea rezolva litigiul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici