Cazul Khashoggi: Un procuror saudit a cerut pedeapsa cu MOARTEA pentru cinci suspecţi în cazul asasinării

Un procuror saudit a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecţi în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie, a relatat joi presa din Arabia Saudită, informează Reuters şi The Guardian.

1605 afișări
Imaginea articolului Cazul Khashoggi: Un procuror saudit a cerut pedeapsa cu MOARTEA pentru cinci suspecţi în cazul asasinării

Cazul Khashoggi: Un procuror saudit a cerut pedeapsa cu MOARTEA pentru cinci suspecţi în cazul asasinării

Agenţia naţională de ştiri din Arabia Saudită nu a oferit numele suspecţilor. Cu toate acestea, într-un comunicat emis de procurori se arată că aceştia au trimis de asemenea o cerere în Turcia pentru a obţine dovezile deţinute de Ankara.

"Nu a fost primit încă un răspuns, iar biroul procurorului public încă aşteaptă pentru un răspuns", se mai arată în comunicat.

Oficialii din Turcia nu au oferit încă declaraţii. Aceştia au declarat anterior că au oferit deja dovezile găsite autorităţilor saudite.

Khashoggi, un colaborator al Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie la scurt timp după ce a intrat în consulatul regatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici