Cazul Skripal: Autorităţile britanice l-au identificat pe cel de al treilea suspect

Anchetatorii britanici au identificat un ofiţer din serviciile ruse de informaţii ca fiind cel de al treilea suspect în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury, au informat două surse citate de agenţia Reuters.

1433 afișări
Imaginea articolului Cazul Skripal: Autorităţile britanice l-au identificat pe cel de al treilea suspect

Cazul Skripal: Autorităţile britanice l-au identificat pe cel de al treilea suspect

Sursele au confirmat un raport al site-ului de investigaţii Bellingcat, care l-a identificat pe Denis Sergeev, un ofiţer de rang înalt din cadrul GRU, ca fiind al treilea suspect în incidentul de la Salisbury.

În luna septembrie, procurorii britanici au acuzat doi ruşi, cunoscuţi sub numele Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov, pentru crimă. Rusia a negat orice implicare în atacul chimic.

Bellingcat a mai informat că Sergeev a folosit pseudonimul Serghei Fedotov în timp ce îşi desfăşura operaţiunile.

Grupul a adăugat că un paşaport pe numele de Fedotov a fost emis de aceeaşi entitate de la Moscova care a emis paşapoarte false pentru mai mulţi ofiţeri GRU, inclusiv Petrov şi Boşirov.

Înainte de a fi implicat în cazul Skripal, Sergeev ar fi călătorit în Europa, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici