Ce a făcut premierul norvegian pentru a înţelege problemele alegătorilor - VIDEO, FOTO

Premierul norvegian Jens Stoltenberg a dezvăluit duminică pe Internet că a condus un taxi, într-o după-amiază, pentru a înţelege mai bine preocupările alegătorilor.

1229 afișări
Imaginea articolului Ce a făcut premierul norvegian pentru a înţelege problemele alegătorilor - VIDEO, FOTO

Ce a făcut premierul norvegian pentru a înţelege problemele alegătorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este important pentru mine să aflu ce cred oamenii cu adevărat. Iar dacă există un loc în care oamenii spun ceea ce gândesc, acel loc este taxiul", a declarat şeful Guvernului într-o înregistrare video postată pe Facebook, Twitter şi YouTube.

Filmat purtând uniforma şoferilor de taxi de la firma Oslo Taxi, Stoltenberg a condus incognito un vehicul, într-o după-amiază de iunie, pe străzile capitalei norvegiene.

"Au trecut opt ani de când nu am mai condus, dar totul a decurs bine", i-a mărturisit el unei cliente care l-a recunoscut.

"În orice caz, sunt în continuare în viaţă", i-a răspuns ea amuzată.

Realizată cu ajutorul unei camere ascunse, înregistrarea video surprinde reacţii ale unor pasageri, unul apreciind că "din acest unghi seamănă cu premierul".

"Ce? ce? Doamne!", au exclamat două tinere înainte să plece râzând.

"Pică bine, tocmai vream să vă scriu", i-a spus o doamnă în vârstă, purtând un impermeabil roşu, după ce l-a identificat.

"Toate salariile şefilor (sunt prea mari), ei nu ar trebui să câştige atâtea milioane", i-a spus ea, sperând la o intervenţie din partea lui Stoltenberg "în calitate de premier".

Publicarea acestui video de peste trei minute are loc în plină campanie electorală. Stoltenberg, preşedintele Partidului Laburist, şi coaliţia de stânga, în exerciţiu, nu sunt favoriţi în sondaje.

"Cred că ţara şi pasagerii norvegieni de taxi sunt mai bine serviţi dacă sunt premier, ci nu şofer de taxi", a declarat în glumă Stoltenberg pentru tabloidul Verdens Gang (VG).

Alegerile se vor desfăşura pe 9 septembrie în întreaga Norvegie sau începând de pe 8 septembrie în municipalităţile care doresc acest lucru.

Potrivit VG, niciun pasager nu a plătit cursa cu taxiul condus de premier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici