Comisia Europeană a încheiat discuţiile cu un nou producător în vederea achiziţionării unui vaccin anti Covid

  • Comisia Europeană a anunţat că a încheiat, luni, discuţiile cu un nou producător în vederea achiziţionării unui potenţial vaccin împotriva Covid-19
  • Acesta este al cincilea producător cu care CE a purtat discuţii pe această temă.
  • Se anticipează că CE va dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea iniţială a 80 de milioane de doze
1218 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a încheiat discuţiile cu un nou producător în vederea achiziţionării unui vaccin anti Covid

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat, luni, discuţiile cu un nou producător în vederea achiziţionării unui potenţial vaccin împotriva Covid-19. Acesta este al cincilea producător cu care CE a purtat discuţii pe această temă.

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a încheiat luni discuţiile preliminare cu societatea Moderna pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19.

Acesta al cincilea producător cu care Comisia a avut astfel de discuţii, după Sanofi-GSK la 31 iulie, Johnson & Johnson la 13 august, CureVac la 18 august şi semnarea unui angajament prealabil de achiziţie cu AstraZeneca la 14 august.

Contractul avut în vedere prevede posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul, precum şi să îl doneze ţărilor cu venituri mici şi medii sau să îl redirecţioneze către ţări europene.

Se anticipează că CE va dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea iniţială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu o opţiune de a achiziţiona până la 80 de milioane de doze suplimentare, care vor fi furnizate după ce un vaccin se va dovedi a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19. Comisia continuă discuţiile intensive cu alţi producători de vaccinuri.

„După negocieri intense, Comisia Europeană a încheiat azi discuţiile cu o a cincea companie farmaceutică pentru a le oferi cetăţenilor europeni un acces rapid la un vaccin împotriva coronavirusului. Investim în societăţi care utilizează tehnologii diverse, pentru a ne spori şansele de a dispune de vaccinuri sigure şi eficace. Continuăm discuţiile cu alte societăţi pentru a ne asigura că vaccinurile vor fi disponibile în mod rapid pe piaţă. Investiţiile europene în vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi în beneficiul întregii lumi şi ne vor ajuta să învingem acest virus”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici