CE nu cere eforturi suplimentare din partea României pentru combaterea corupţiei

Comisia Europeană a renunţat, în cadrul raportului anual pe tema extinderii publicat marţi, să mai ceară eforturi suplimentare din partea României şi Bulgariei pentru combaterea corupţiei, relatează AFP.

3 afișări

"Cele două ţări au înregistrat anumite progrese în reforma sistemului judiciar şi combaterea corupţiei, iar Bulgaria şi în combaterea criminalităţii organizate", se arată în documentul CE.

"Chiar dacă au fost luate destule măsuri, este nevoie de mai multe rezultate concrete, în special în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate", continuă raportul.

Raportul final publicat marţi nu mai conţine critici, ci, potrivit unei surse europene, doar referiri la evaluarea din iunie.

După aderarea la UE, România şi Bulgaria continuă să fie monitorizate la capitolele justiţie, gestionarea fondurilor europene şi securitatea alimentară. În plus, Bulgaria este supravegheată şi la capitolul securitate aeriană.

Comisia Europeană evaluează semestrial situaţia din România şi Bulgaria, în termen de trei ani de la aderare putând fi activate clauzele de salvgardare.

Raportul din iunie solicita eforturi suplimentare în combaterea corupţiei, fără însă a decide activarea clauzelor.

Următorul raport de evaluare este aşteptat în ianuarie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici