CE recomandă Ucrainei să nu se grăbească în problema canalului Bîstroe

Comisia Europeană a îndemnat Ucraina să nu ia decizii pripite privind canalul Bîstroe, a declarat marţi un oficial din cadrul Executivului comunitar, în urma unei reuniuni cu premierul ucrainean, Iulia Timoşenko.

13 afișări
Imaginea articolului CE recomandă Ucrainei să nu se grăbească în problema canalului Bîstroe

CE recomandă Ucrainei să nu se grăbească în problema canalului Bîstroe

Hugue Mingarelli, director pentru Europa de Sud-Est în Comisia Europeană, a declarat că în cadrul Consiliului de Cooperare cu Ucraina desfăşurat marţi, la Bruxelles, părţii ucrainene i s-a amintit că are obligaţia de a respecta ecosistemul Deltei Dunării, relatează RFI România în pagina electronică.

"Putem discuta cu partea ucraineană, căreia îi putem acorda şi asistenţa de care ar avea nevoie", a adaugat Hugue Mingarelli, precizând că dosarul este unul bilateral dar şi european, din moment ce el are un impact vădit asupra mediului înconjurător.

La rândul său, premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a precizat că Ucraina este pregătită să rezolve orice problemă ce ţine de mediul înconjurător şi că va adresa acest mesaj acţionarilor ce sunt implicati în construcţia canalului.

România a adus dosarul Bîstroe în atenţia Uniunii Europene, deoarece autorităţile ucrainene au anunţat printr-o scrisoare trimisă Bucureştiului că vor continua lucrările.

UE nu se poate implica prea mult în soluţionarea acestei probleme, deoarece Ucraina este stat terţ, prin urmare Bruxelles-ul nu are la dispoziţie alte mijloace de a atrage atenţia decât presiunea diplomatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici