CE solicită Israelului să permită livrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza

Comisia Europeană a cerut Israelului să asigure un "spaţiu umanitar" pentru distribuirea ajutorului în Fâşia Gaza, anunţând duminică un ajutor suplimentar de trei milioane de euro pentru acest teritoriu palestinian.

14 afișări
Imaginea articolului CE solicită Israelului să permită livrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza

CE solicită Israelului să permită livrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împiedicarea accesului la persoane care suferă şi mor este o încălcare a dreptului umanitar. Cer autorităţilor israeliene să îşi respecte obligaţiile internaţionale şi să asigure «un spaţiu umanitar» pentru livrarea de ajutoare vitale", a declarat Louis Michel, comisarul european pentru Dezvoltare şi Ajutor Umanitar.

"Un milion şi jumătate de persoane sunt înghesuite într-un teritoriu care constituie puţin mai mult de unu la sută din suprafaţa Belgiei. Ele depind de aprovizionări externe pentru a supravieţui şi situaţia lor devine în fiecare zi tot mai disperată", se arată în comunicat.

Respectarea principiilor dreptului umanitar internaţional este o obligaţie "universală" şi "atacurile de ambele părţi care au ca rezultat rănirea sau uciderea civililor este inacceptabilă", a explicat el.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate nu a ajuns la un acord pe tema situaţiei din Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici