Cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infectări SARS-CoV-2 din Europa reduce restricţiile pentru persoanele vaccinate

Autorităţile au declarat că la trei săptămâni după prima doză, oamenii ar putea să se întâlnească cu apropriaţii lor chiar şi în interior, iar activităţile în casele de îngrijire a persoanelor în vârstă ar putea relua. Pensionarii care au fost vaccinaţi pot merge din nou la magazine.

1601 afișări
Imaginea articolului Cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infectări SARS-CoV-2 din Europa reduce restricţiile pentru persoanele vaccinate

Cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infectări din Europa reduce restricţiile pentru persoanele vaccinate

Statul suedez reduce restricţiile pentru toate persoanele care au fost vaccinate. Beneficiază de relaxare şi cei care au primit prima doză de vaccin împotriva Sars-Cov-19, a declarat vineri Agenţia de Sănătate Publică, informează Reuters.

Aproximativ o cincime din suedezi au fost vaccinaţi, inclusiv aproape toţi cei care locuiesc în case de îngrijire pentru bătrâni, iar vaccinările se extind treptat la persoanele de peste 60 de ani.

"Acum este în regulă ca o bunică vaccinată să-şi îmbrăţişeze nepoţii", a declarat reporterilor, Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică. 

Cu toate acestea, el a subliniat că modificările au constituit „o uşoară relaxare” a restricţiilor şi că nici măcar cei care au fost vaccinaţi nu vor putea încă să-şi ducă viaţa în mod normal întâlnindu-se în grupuri mari sau încetând să mai lucreze de acasă. 

Având în vedere că Suedia este cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infectări din Europa, autorităţile au spus că nu este momentul să uşureze restricţiile pentru alte grupuri. 

"Până în prezent, nu s-au vaccinat suficiente persoane, astfel încât să influenţeze presiunea asupra sistemului de sănătate sau asupra răspândirii infecţiei în general", a declarat Lena Hallengren, ministrul Sănătăţii. 

Aproximativ 2,2 milioane din cei 10,4 milioane de locuitori ai Suediei au primit cel puţin o doză de vaccin. Dar programul a fost afectat de întârzieri, în special din cauza problemelor legate de furnizarea vaccinului şi a îngrijorărilor legate de potenţialele efecte secundare generate de vaccinul Astra Zeneca şi Johnson & Johnson.

Richard Bergstrom, coordonatorul campaniei de vaccinare din ţară, a declarat că Suedia se numără printre mai multe ţări europene care negociază cu Rusia pentru achiziţionarea vaccinului său Sputnik. 

Suedia a evitat iniţial restricţiile şi s-a bazat pe datoria civică a cetăţeanului de a controla transmiterea virusului. Acum, ţara se află în mijlocul valului trei cu multă presiune pe spitale şi pe unităţile de terapie intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici