Cea mai în vârstă persoană din lume a decedat la 118 ani

  • O călugăriţa franceză, sora Andre, a fost până mai ieri cea mai vârstnică persoană din lume
  • Sora Andre a murit la vârsta de 118 ani
  • Casa de bătrâni care se ocupa de îngrijirea sa a confirmat decesul
1723 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă persoană din lume a decedat la 118 ani

Sursa foto: Profimedia

Născută Lucile Randon în 1904, cu un deceniu înainte de începerea Primului Război Mondial, ea a luat numele de sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, cu un an înainte de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sora Andre a fost extrem de norocoasă pentru că a supravieţuit la două războaie mondiale şi la două crize globale de sănătate: gripa spaniolă în 1918 şi, în ultimii ani, COVID-19.

Sora Andre nu era îngrijorată de moarte, chiar dacă în ultima parte a vieţii din cauza vârstei înaintate s-a confruntat cu multiple probleme de sănătate.

„Nu îmi este frică să mor. I-am întâlnit pe toţi cei pe care i-am iubit şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi i-a dat”, a comentat ea în trecut.

Azilul de bătrâni care se ocupa de îngrijirea sa a confirmat decesul. Lucile Randon a fost cea mai în vârstă persoană în viaţă din lume, conform listei World Supercentenarian Rankings List a Grupului de Cercetare în Gerontologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici