Cehia ar putea cumpăra vaccin de la ruşi şi chinezi, aşa cum a făcut Ungaria

  • Cehia poate fi următoarea ţară care achiziţionează vaccin în afara contractelor semnat de UE
  • Andrej Babis, prim ministrul Cehiei, a susţinut o conferinţă de presă alături de Viktor Orban
  • Babis a călătorit în Ungaria să afle de experienţa acestora cu vaccin din Rusia şi China
211 afișări
Imaginea articolului Cehia ar putea cumpăra vaccin de la ruşi şi chinezi, aşa cum a făcut Ungaria

Cehia ar putea cumpăra vaccin de la ruşi şi chinezi, aşa cum a făcut Ungaria

Încă o ţară europeană caută vaccin din surse noi. Cehia nu îşi doreşte să mai aştepte după dozele primite de la Uniunea Europeană.

„Vom face totul să obţinem cea mai mare cantitate posibilă de vaccin şi să imunizăm cât mai mulţi oameni. Am mai spus că cel mai bun vaccin este cel sigur, dar cel mai bun vaccin este cel disponibil. Şi, din păcate, trebuie să spun că nu avem suficient vaccin. Şi de aceea este atât de important când vine vorba de originea unui vaccin să nu fie o chestiune politică. Vaccinul nu este legat de politică, ci de siguranţă”, a declarat Andrej Babis, prim ministrul ceh.

Premierul a făcut o vizita în Ungaria. El s-a întâlnit cu Viktor Orban ca să afle despre experianţa Ungariei care a cumpărat Sputnik V de la ruşi şi vaccinul chinezilor de la Sinopharm.

Ungaria a fost prima şi singura ţară care a aprobat de urgenţă cele două vaccinuri şi a primit 40 de mii de doze de Sputnik V săptămâna aceasta.

„I-am spus premierului că noi considerăm viteza ca fiind cel mai important lucru. Cine e rapid salvează vieţi. Cine e lent pierde vieţi. De aceea nu putem aştepta după Bruxelles. Iar viteza cu care Bruxelles obţine vaccinul este destul de lentă”, a spus Viktor Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici