Cehia înăspreşte condiţiile impuse ruşilor la intrarea în ţară

Cehii înăspresc regulile de intrare în ţară pentru turiştii ruşi, alăturându-se altor state UE care au luat măsuri asemănătoare.

212 afișări
Imaginea articolului Cehia înăspreşte condiţiile impuse ruşilor la intrarea în ţară

Republica Cehă va refuza turiştii ruşi care deţin vize pentru zona Schengen emise de orice ţară începând cu 25 octombrie, a declarat miercuri ministrul de externe, potrivit Reuters. Cehia se alătură astfel altor state membre ale Uniunii Europene caree au modificat regulile pentru ruşi.

Ţările UE au ezitat să promulge o interdicţie de viză pentru ruşi la sfârşitul lunii august, când blocul a convenit să pună în aplicare restricţii mai dure. De atunci, ţările care se învecinează cu Rusia, precum statele baltice, Finlanda şi Polonia, au interzis accesul turiştilor ruşi.

Republica Cehă a oprit vizele pentru ruşi, cu excepţia motivelor umanitare, după invazia Moscovei în Ucraina în februarie. Totuşi, Cehia a permis intrarea în aeroporturi a vizitatorilor care aveau vize eliberate de alte ţări din zona de călătorie Schengen a UE.

Înăsprirea regulilor, aprobată miercuri de guvern, înseamnă că nici măcar cei cu vize UE din alte state nu vor mai putea intra în Cehia.

„În timp ce rachetele ruseşti cad pe un loc de joacă pentru copii şi asupra oamenilor din Ucraina, până la 200 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse călătoresc în Republica Cehă prin aeroporturile internaţionale în fiecare zi", a declarat ministrul de externe Jan Lipavsky.

Interdicţia va fi pentru ruşii care deţin vize pentru turism, sport sau cultură, a precizat Lipavsky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici