Video UZI, cel mai cunoscut gamer chinez se retrage la doar 23 de ani. Ajunsese obez şi avea diabet

  • Jian Zihao a devenit gamer profesionist în 2012, sub numele „Uzi”
  • Medicii i-au recomandat să renunţe complet la gaming
  • Dependenţa de jocuri a devenit o problemă din ce în ce mai mare în toată lumea
1018 afișări

 

Cel mai cunoscut gamer din lume, Jian Zihao, se retrage. El a devenit gamer profesionist în 2012, sub numele „Uzi”. Deşi a încercat să-şi schimbe stilul de viaţă, să facă mişcare şi să urmeze un tratament, situaţia sa medicală nu s-a îmbunătăţit, iar medicii i-au recomandat să renunţe complet la gaming.

După aflarea veştii, el le-a transmis un mesaj fanilor: „Îmi pare rău să vă anunţ, dar sunt mândru de decizia mea, că mă voi retrage.” Dependenţa de jocuri a devenit o problemă din ce în ce mai mare în toată lumea iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus-o în categoria bolilor mentale.

 “Acesta a aflat că, datorită stresului şi dietei pe care o avea, a dezvoltat diabet de tipul II. Doctorii i-au recomandat să nu mai activeze în partea de gaming”, a spus Alex.

 “Acest comportament repetitiv duce la pierdere de timp, de energie, sunt oameni care joacă zi şi noapte, ajung să le fie ruşine şi jenă de ceea ce fac”, a spus Keren Rosnert, psiholog.

 “Orice promisiune şi-ar face lor şi celorlalţi, jocul patologic este mult mai puternic şi îl determină să nu-şi ţină promisiunea”, a spus Rosner.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici