Cel mai influent bancher din lume a fost operat de urgenţă pe inimă

  • Directorul general al JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon a fost operat de urgenţă pe cord, joi, transmite Bloomberg.
  • Şeful celei mai mari bănci din Statele Unite s-a prezentat singur joi dimineaţă la spital după ce a simţit dureri în piept.
  • Dimon este considerat de mulţi drept cel mai influent bancher din industrie.
4498 afișări
Imaginea articolului Cel mai influent bancher din lume a fost operat de urgenţă pe inimă

Cel mai influent bancher din lume a fost operat de urgenţă pe inimă

Decizia de a se prezenta la spital i-a salvat cel mai probabil viaţa pentru că a fost diagnosticat de medici cu o disecţie aortică acută, o separare a straturilor peretelui aortic care într-o majoritate din cazuri este diagnosticată doar post-mortem.

Controlul asupra activităţilor JP Morgan a fost preluat temporar de locotenenţii lui Dimon, co-preşedinţii Daniel Pinto şi Gordon Smith, care vor îndeplini sarcinile de conducere până la recuperarea lui Dimon.

"A fost diagnosticat repede şi operaţa a avut succes", a transmis banca într-un comunicat.

Dimon, care are 63 de ani, este cel mai proeminent şef din industria bancară globală. Directorul colosului JP Morgan este considerat de mulţi în Statele Unite drept purtătorul de cuvânt al industriei, el promovând mai nou modificarea legislaţiei aplicabilă băncilor de invesiţii, Dodd-Frank, lege introdusă după Marea Recesiune. Dimon conduce banca de aproape 15 ani şi este singurul şef de bancă mare care a supravieţuit crizei financiare din 2008-2009, criză provocată de bănci care a devastat economia globală. El deţine şi funcţia de preşedinte al băncii.

Dimon va fi ieşit din activitate cel puţin câteva luni, potrivit specialiştilor medicali consultaţi de Bloomberg. Există însă şi şansa ca Dimon să nu se recupereze, rata de deces a operaţilor fiind de circa 3%, arată un studiu din septembrie 2019.

După ce a fost diagnosticat cu cancer la gât în 2014, Dimon a mai dispersat din responsabilităţi co-preşedinţilor Smith şi Pinto ca parte dintr-un plan de succesiune. Sursa citată scrie însă că niciunul dintre ei nu sunt confirmaţi de boardul JP Morgan ca viitori şefi ai celei mai mari bănci din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici