Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie s-a vândut cu 51,7 milioane de dolari

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut pentru 51,705 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină a producătorului italian vândută vreodată la licitaţie.

780 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie s-a vândut cu 51,7 milioane de dolari

Sursa foto: X/Twitter

Vânzarea record a avut loc luni, la Sotheby's din New York, maşina fiind oferită public pentru prima dată în 38 de ani.
 
Gord Duff, şeful global al licitaţiilor de la RM Sotheby's, a declarat că vânzarea "evidenţiază statura de neegalat a acestui Ferrari ca fiind unul dintre cele mai dorite obiecte din lume".
 
"Această tranzacţie adaugă un nou capitol la un vehicul cu o moştenire de neegalat", a declarat Duff într-un comunicat de presă.
 
"Acum, se numără printre cele mai scumpe maşini vândute la licitaţie, o adevărată dovadă a locului său singular în istorie", a adăugat el.
 
Doar 39 de exemplare ale modelului 250 GTO au fost construite de legendara marcă italiană între 1962 şi 1964 şi este extrem de rar ca un proprietar să se despartă de unul la orice preţ.
 
Acest exemplar, cu numărul de şasiu 3765, este unul dintre cele 34 de exemplare construite cu caroserie Tipo 1962 şi singurul care a concurat cu echipa de curse Scuderia Ferrari, participând la curse precum Le Mans 24 Hours.
 
Raritatea sa înseamnă că a apărut în mai multe reviste axate pe Ferrari de-a lungul deceniilor, iar Sotheby's sugerează că "disponibilitatea publică a unui GTO atât de singular s-ar putea să nu se mai repete niciodată în timpul vieţii noastre".
 
În timp ce 3765 este acum cel mai scump Ferrari vândut vreodată la licitaţie, un alt 250 GTO deţine recordul pentru cel mai scump Ferrari vândut vreodată.
 
Renumitul colecţionar de maşini David MacNeil, fondator şi CEO al companiei de covoraşe auto WeatherTech, a cumpărat şasiul cu numărul 4153 GT pentru 70 de milioane de dolari în 2018.
 
La vremea respectivă, James Knight, preşedintele grupului de automobile de la casa de licitaţii britanică Bonhams, a comparat 250 GTO cu unele dintre cele mai exclusiviste opere de artă din lume.
 
"Ferrari 250 GTO este echivalentul pe piaţa auto a tabloului "Floarea-soarelui" al lui Van Gogh şi un talisman pentru orice colecţie de top", a declarat Knight. "Iar GTO-ul care s-a vândut recent este unul dintre cele mai bune cinci exemplare existente.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici