Cel puţin 11 morţi şi 34 de răniţi după ce un autocar polonez s-a răsturnat în Croaţia

Un autocar a derapat sâmbătă de pe o autostradă din nordul Croaţiei, apoi s-a răsturnat, iar poliţia raportează că cel puţin 11 persoane au murit şi 34 au fost răniţi. Primele date arată că autocarul era din Polonia, iar şoferul ar fi adormit la volan.

610 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 morţi şi 34 de răniţi după ce un autocar polonez s-a răsturnat în Croaţia

Cel puţin 11 morţi şi 34 de răniţi după ce un autocar polonez s-a răsturnat în Croaţia

Un autocar înmatriculat în Polonia a derapat de pe o autostradă din nordul Croaţiei sâmbătă dimineaţă. Cel puţin 11 persoane au murit, iar multe altele au fost rănite, a anunţat poliţia croată, citată de ABC News.

Poliţia croată a precizat pe Twitter că „un autocar cu numere de înmatriculare poloneze, potrivit primelor informaţii de pe teren, a derapat, iar 11 persoane au murit şi mai multe au fost rănite”.

Televiziunea de stat HRT din Croaţia a anunţat că cel puţin 34 de persoane au fost rănite, multe dintre ele grav. Potrivit sursei citate, cea mai probabilă cauză a accidentului a fost faptul că şoferul a adormit.

Postul de televiziune a prezentat o înregistrare video cu un autobuz albastru distrus într-un şanţ de lângă autostradă. Autobuzul se deplasa spre Zagreb, capitala Croaţiei.

Accidentul a avut loc la ora locală 5:40 (3:40 GMT) la aproximativ 50 de kilometri nord de Zagreb, pe autostrada A-4, care este foarte circulată în plin sezon turistic.

Echipe de salvare au fost trimise la locul accidentului, a anunţat presa croată.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Łukasz Jasina, a declarat pentru canalul polonez de ştiri TVN24 că guvernul nu deţinea prea multe informaţii. El a confirmat că serviciile croate au raportat 11 decese.

„Reprezentanţi ai ambasadei noastre se deplasează la locul accidentului. Vicepremierul croat şi ministrul croat de interne merg şi ei”, a declarat Jasina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici