Cel puţin 110 civili, ucişi în Nigeria, într-un atac atribuit grupului terorist Boko Haram

  • Cel puţin 110 civili au fost ucişi într-un atac comis în nord-estul Nigeriei de grupul islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.
218 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 110 civili, ucişi în Nigeria, într-un atac atribuit grupului terorist Boko Haram

Cel puţin 110 civili, ucişi în Nigeria, într-un atac atribuit grupului terorist Boko Haram

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiază, în timpul scrutinului local din Nigeria, a anunţat duminică un oficial din cadrul Naţiunilor Unite.

"Pe 28 noiembrie, în cursul după-amiezii, indivizi înarmaţi au comis un atac brutal asupra persoanelor care lucrau într-o tabără din zona Koshebe. Cel puţin 110 civili au fost ucişi, iar numeroşi alţii au fost răniţi în atac", a declarat Edward Kallon, coordonatorul Misiunii umanitare a Naţiunilor Unite din Nigeria.

Autorităţile nigeriene atribuie atacul grupului islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.

"Fără niciun dubiu, atacul este opera grupului Boko Haram, activ în regiune şi care atacă agricultori", a declarat Babakura Kolo, reprezentantul unui grup proguvernamental de autoapărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici