Cel puţin 12 morţi, după ce un bărbat necunoscut a deschis focul în nord-vestul Angliei - VIDEO

Cel puţin 12 persoane au fost ucise miercuri în nord-vestul Angliei de un bărbat înarmat care ulterior s-a sinucis, a anunţat poliţia din Cumbria.

25 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi, după ce un bărbat necunoscut a deschis focul în nord-vestul Angliei - VIDEO

Cel puţin 12 morţi, după ce un bărbat necunoscut a deschis focul în nord-vestul Angliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul britanic, David Cameron, anunţase anterior că au fost ucise cinci persoane.

"În virtutea informaţiilor de care dispunem în prezent, putem să confirmăm că 12 persoane şi-au pierdut viaţa, în afară de Derrick Bird", agresorul, a declarat presei un oficial din cadrul poliţiei locale, Stuart Hyde, precizând că anchetatorii analizează circa "30 de scene ale crimei".

"Nu înţelegem în acest stadiu adevărata motivaţie din spatele acestor crime, şi nu putem stabili dacă a fost ceva premeditat sau un atac orb", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Prioritatea noastră este acum să încercăm să aflăm ce anume a provocat aceasta şi unde a fost Bird în ultimele 24 de ore", a adăugat el, lansând un apel către eventualii martori.

Derrick Bird, un şofer de taxi în vârstă de 52 de ani, divorţat şi tatăl a doi copii, "a fost localizat în apropiere de Boot la ora 13.40 (15.40 ora României) şi credem că s-a sinucis", a precizat Hyde.

Bird a folosit două arme de foc în timpul expediţiei sale mortale din vestul provinciei Cumbria, care a durat peste trei ore.

Un oficial din cadrul serviciilor locale de sănătate a precizat că 25 de persoane sunt spitalizate în urma acestor atacuri, iar trei dintre ele sunt în stare "critică".

Încă de la primele informaţii care menţionau un atac armat, miercuri, în jurul orei locale 10.30 (12.30 ora României), poliţia a cerut imediat populaţiei, precum şi numeroşilor turişti care vizitau această regiune, să se refugieze în propriile locuinţe sau în interiorul unei clădiri.

Cadavrul unui bărbat a fost găsit la scurt timp în apropiere de oraşul Boot. Poliţia a confirmat în cursul după-amiezii că este vorba despre Derrick Bird, apreciind că acesta s-a sinucis, fără îndoială. Două arme au fost găsite alături de el.

Bird trăia singur, potrivit unei angajate a unei companii de taximetrie din Whitehaven, Sue Matthews. "Sincer, era un individ liniştit, sunt absolut şocată", a declarat ea.

Potrivit unuia dintre prietenii săi, Peter Leder, Bird era "sociabil, cunoscut de toţi, toată lumea în plăcea".

Când şi-au vorbit cu o seară înainte, Bird i-a spus totuşi că nu îl va mai revedea, a declarat Leder pentru CNN.

"Ai fi zis că este foarte calm, foarte liniştit, foarte secretos, cred că ceva l-a înfuriat", a mărturisit pentru BBC John Kane, un vecin care l-a cunoscut.

Acest atac este unul dintre cele mai grave din ultimele decenii din Marea Britanie, unde legislaţia privind armele de foc este foarte strictă.

În 1987, un bărbat în vârstă de 27 de ani, Michael Ryan, a ucis 14 persoane în oraşul Hungerford (sudul Angliei).

În 1996, 16 şcolari cu vârste cuprinse între cinci şi şase ani, precum şi un profesor au fost ucişi într-o şcoală primară din Dunblane (centrul Scoţiei), de un bărbat în vârstă de 43 de ani, Thomas Hamilton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici