Cel puţin 13 morţi şi 40 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia

Scufundarea duminică a unei platforme petroliere ruse în Marea Ohoţk (Extremul Orient rus) s-a soldat cu moartea a 13 persoane şi dispariţia altor 40, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni dimineaţă.

376 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 morţi şi 40 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia

Cel puţin 13 morţi şi 40 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Patru cadavre au fost recuperate şi alte nouă corpuri au fost localizate", a declarat Natalia Salkina, purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale.

Platforma Kolskaia a naufragiat duminică la ora locală 12.45 (3.45, ora României), în apele glaciale ale Mării Ohoţk, în timp ce era remorcată, cu 67 de persoane la bord, spre insula Sahalin, în pofida unei furtuni puternice, pe temperaturi de minus 17 grade Celsius.

Paisprezece persoane au fost salvate duminică şi alte patru care nu prezentau semne de viaţă fuseseră reperate în apă. Serviciile de intervenţie nu au fost însă capabile să le scoată din apă, din cauza condiţiilor locale.

Căutările au continuat toată noaptea, dar au fost îngreunate de rafalele puternice de vânt şi de valurile de cinci metri.

"Sperăm într-un miracol", a afirmat Salkina, referindu-se la persoanele dispărute, ale căror şanse de supravieţuire sunt infime în apele a căror temperatură este puţin peste zero grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici