Cel puţin 15 elevi morţi în urma prăbuşirii unui cămin în Turcia

Un cămin de fete s-a prăbuşit vineri în sudul Turciei, din cauza unei explozii provocate de gaz, provocând moartea a cel puţin 15 elevi şi rănirea a peste 25, relatează presa turcă.

10 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 elevi morţi în urma prăbuşirii unui cămin în Turcia

Opt elevi morţi în urma prăbuşirii unui cămin în Turcia (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 15 elevi ar putea fi prinşi sub dărâmăturile clădirii din provincia Konya, a declarat guvernatorul Osman Aydin, citat de agenţia Anatolia.

Un bilanţ anterior menţiona moartea a cel puţin zece elevi şi rănirea altor 23.

Căminul era folosit de elevi cu vârste cuprinse între opt şi 16 ani, care participau la un curs despre Islam.

Mai mulţi bărbaţi aflaţi la faţa locului, echipaţi cu târnăcoape şi ciocane au început să sape printre dărâmături. Mai multe fete rănite au fost transportate cu un microbuz la un spital dintr-un oraş vecin, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune.

"Credem că prăbuşirea a fost provocată de explozia în clădire a unui recipient de gaz, având în vedere arsurile suferite de persoanele rănite", a declarat un oficial local al serviciului de sănătate Galip Sef, citat de agenţia de presă Anatolia.

Potrivit agenţiei, clădirea cu trei etaje aparţinea unei fundaţii religioase.

Guvernatorul provinciei Konya, Osman Aydin, a precizat că prăbuşirea s-a produs în jurul orei 05.00 (05.00, ora României) într-un district dintr-o zonă montană, în provincia Konya.

Merve Avci, o elevă de 13 ani care a suferit răni uşoare, a declarat că a simţit miros de gaz provenind de la etajele inferioare, înaintea deflagraţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici