Cel puţin 15 morţi în Paraguay şi Argentina, din cauza unui val de frig polar

Cincisprezece persoane au murit din cauza unui val de frig polar înregistrat în Paraguay şi Argentina în ultima săptămână, au anunţat, luni, autorităţile sanitare paraguayene şi asociaţia umanitară argentiniană Red Solidaria (Reţeaua solidară).

34 afișări

Două dintre victime, cu vârste de 17, respectiv 68 de ani, au murit duminică în somn, intoxicate de fumul emis de instalaţiile de încălzire cu cărbune, a anunţat poliţia din Paraguay. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 44 şi 80 de ani, şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute din zonele rurale.

În Uruguay, două persoane fără adăpost au murit de frig, în timp ce în Argentina temperaturile scăzute au provocat moartea a nouă persoane.

Majoritatea celor afectaţi de hipotermie erau săraci care trăiau pe străzile din Buenos Aires şi din cele şapte provincii ale ţării afectate de acest un val de frig polar. Preşedintele Red Solidaria, Juan Carr, a declarat la postul de televiziune TN că în capitala argentiniană trăiesc circa 1.400 de persoane fără adăpost, iar numărul acestora ajunge la 20.000 în întreaga ţară.

Această iarnă australă deosebit de rece a adus precipitaţii sub formă de ninsoare în regiuni aride de la poalele Anzilor, în nord-vestul Argentinei, unde nu a mai nins de 30 de ani.

Potrivit serviciilor naţionale de meteorologie, şi în zilele următoare vor fi înregistrate temperaturi scăzute şi vor cădea ninsori abundente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici