Cel puţin 16 persoane au dispărut în urma alunecărilor de teren din Mexic

Cel puţin 16 persoane au fost date dispărute în urma unei alunecări de teren care s-a produs în statul Chiapas, din sudul Mexicului, a anunţat luni ministerul mexican de Interne, citat de AFP.

5 afișări

În satul San Juan Grijalva, biserica, şcoala şi alte câteva zeci de case au fost acoperite de un val de pământ de 50 de metri dislocat de pe coasta unui deal din cauza revărăsării fluviului Grijalva, a precizat guvernatorul statului Chiapas, Juan Sabines, care consideră că şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt infime.

Este acelaşi fluviu care s-a revărsat şi a provocat inundaţii catastrofale în statul vecin Tabasco determinând evacuarea unui milion de persoane. În regiunea Villahermosa, principalul oraş afectat de inundaţii, unde o mare parte a regiunii se afla luni încă sub ape, s-au înregistrat trei morţi.

O altă alunecare de teren care s-a produs luni la Chiapas a determinat întreruperea accesului rutier spre nouă oraşe din regiune, una dintre cele mai sărace din ţară. Inundaţiile din Chiapas nu au atins acelaşi niel de gravitate ca al celor din Tabasco, dar 20.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Sezonul ploios se încheie în noiembrie, iar ultimele precipitaţii sunt adesea cele mai periculoase întrucât stratul inferior al pământului deja suprasolicitat, nu mai are aceeaşi capacitate de absorbţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici