Cel puţin 18 morţi în atentate comise de grupul Al Shabaab la Palatul prezidenţial din Somalia

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în urma unui dublu atac cu vehicul-capcană comis vineri seară de grupul terorist Al Shabaab, afiliat reţelei Al-Qaida, în apropierea Palatului prezidenţial din Mogadishu, informează site-ul agenţiei Reuters.

214 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi în atentate comise de grupul Al Shabaab la Palatul prezidenţial din Somalia

Cel puţin 18 morţi şi 20 de răniţi în atentate comise de grupul Al Shabaab la Palatul prezidenţial din Somalia

Imediat după explozia a două vehicule, au izbucnit schimburi de focuri între terorişti şi agenţi ai serviciilor de securitate în apropierea sediului Preşedinţiei Somaliei.

"Până în acest moment, bilanţul este de 18 morţi şi 20 de răniţi", a declarat Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanţă din Mogadishu.

În jurul Palatului prezidenţial se putea observa fum dens de culoare neagră. Poliţia a explicat că vehiculele-capcană au explodat la punctele de control situate în zona sediului Preşedinţiei.

Atacurile au fost revendicate de grupul islamist Al Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida.

"Au fost lansate două operaţiuni, comise de martiri cu vehicule-capcană, în jurul Palatului prezidenţial", a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei teroriste Al Shabaab, Abdiasis Abu Musab.

Gruparea fundamentalistă are obiectivul înlăturării Administraţiei de la Mogadishu şi impunerea unor principii islamiste în societate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici